Sähköstaattinen paperi-kalvo Innox-Notes on uusi suomalainen innovaatioteknologia


Kysymykset

 • Millaisessa pintamateriaalissa kalvo pysyy?

  Kalvo pysyy oikeastaan kaikissa pinnoissa. Sileäpintaisissa seinissä, epätasaisissa seinissä, ikkunoissa, metallipinoissa yms. Kalvoa kannattaa silittää kevyesti pintaa vasten.

 • Kuinka sähkö pysyy kalvossa?

  Olemme tehneet kokeita kalvon pysyvyydestä ja seinällä tai ikkunassa olleet julisteet ovat pysyneet jopa monta vuotta. Tietysti, jos kalvoa siirretään ja pinnassa on pölyä, niin pysyvyys saattaa heiketä pölyn takia. Silloin kalvon pinta täytyy puhdistaa, jotta se pysyisi paremmin.

 • Miten kalvo on painettavissa?

  Kalvon voi painaa oikeastaan millä digipainolla vain. Canon ja HP Indigo Press lämpösäädöt voivat olla ihan normaaleja. Xerox, Ricoh, Kodak ym. lämpöjä olisi hyvä hieman pudottaa vaikka 170g paperin arvoihin. Offsetpainossa voit käyttää ihan normaaleja paperiasetuksia ja värejä. Kuivaimia ei tarvita ja myös pulveria voidaan käyttää. Arkit irtoavat lähtöpäässä hyvin ja siihen eri tarvita mitään ylimääräisiä toimintoja. Riittää kun vähän räpsäyttää arkkeja irti ja laittaa sitten koneeseen. Myös UV-värit toimivat erinomaisesti.

 • Miten kalvo voidaan hävittää?

  Kalvon voi laittaa sekajätteisiin tai hävittää polttamalla.

 • Mistä tätä tuotetta voi ostaa?

  Esimerkiksi Canon Finland myy digiarkkeja ja A4-kokoisia arkkeja.

 • Onko tämä uusi materiaali kallista?

  Kustannukset jopa pienentyvät, koska tuote on helppokäyttöinen sekä helppo kiinnittää ja ottaa pois. Tuote ei jätä teippi- tai sinitarrajälkiä. Mainosten kiertoa voidaan nopeuttaa ja siivouskuluilta vältytään. Etenkin muistilapuissa tämä etu on todella suuri verrattuna perinteisiin liimapintaisiin muistilappuihin.

 • Onko tuote suomalainen?

  Kyllä, tämä tuote on täysin suomalainen ja Imatralla kehitetty. Tuotteeseen on haettu kansainvälinen ja kotimainen patentti.